Fiat tyyppiviat ja kokemuksia

Fiat
Tyyppiviat – vikalista

fiat logo

Fiatin tyyppiviat. Listalla on yleisimpiä vikoja Fiateissa. Malleja ja vikoja puutuu, joten kirjoittakaa ahkerasti omia Fiat kokemuksia!

Fiat Bravo

 • Ylikuumenemista termostaattiviasta johtuen.
 • Edellisestä johtuen kannentiivisteen vaurioita.
 • Paljon erilaisia sähkövikoja.
 • Polttaa pa-pumpun sulaketta.
 • Jäähdytysneste vuotoja letkuista.
 • Jakohihnan katkeilemisia ennenaikaisesti.

Fiat Stilo

 • Tdi turboissa vikoja.
 • Sytytyspuola ja ecu vikoja.
 • Kampiakselin stefa vuotaa öljyä.
 • Kaskuslukitus temppuilee.
 • Vaihteisto pitää ääntä, myöhemmin hajoaa.
 • Airbag valo palaa ilman syytä.
 • Sähkölasit eivät toimi.

Fiat Punto

 • Moottorinohjaus vikoja 00-01
 • Sylinterikansivikoja
 • Vikoja bensamoottoreissa 01-02
 • Turbovikoja
 • Jakohihnavikoja 01
 • Iso öljynkulutus 01-02
 • Sytytyspuola vikoja 00-01
 • Moottorin alasuojus irti -01

Fiat Panda (uusi)

 • Moottorinohjausjärjestelmän vikoja
 • Ajonestolaitteen vikoja
 • Kaasuläpän asentotunnistimen vikoja
 • Polttoainepumppuvikoja
 • Kytkin ääntelee
 • Vaihteensiirto on jäykkä
 • Jarrupalat kuluvat nopeasti
 • Ohjauslaitteiden ja pyöränripustuksen viat
 • Iskunvaimentimet ovat lyhytikäiset
 • Sähköviat ja valoviat
 • Virta-avainvikoja

Fiat Ducato

 • Turbo vikoja
 • Lataus häiriöitä
 • Starttimoottori rikki
 • Ruiskupumppu vikoja

Fiat Marea

 • Takalasin pyyhin ei toimi
 • Turvatyynyssä vikoja
 • Takaluukku ei aukea
 • Sähkölasit eivät aukea

Mitä ovat tyyppiviat?

Tyyppiviat ovat yleisiä automallin toistuvia vikoja jotka johtuvat usein jostain heikkolaatuisesta rakenteesta, komponentista tai pahimmassa tapauksessa suoranaisesta valmistusvirheestä. Näitä yleisimpiä usein toistuvia vikokja nimitetään tyyppivioiksi. Suurinta huomiota listoissa ja keskustelussa kannattaa kiinnittää toistuviin vikoihin jotka liittyvät esim. vaihteistoon, moottorinohjaukseen tai jakopäähän. Nämä viat ovat hyvä esimerkki kalliitakin ongelmia aiheuttavista tyyppivioista jotka eivät yleensä johdu normaalista kulumisesta. On tosiasia että esimerkiksi jonkun automallin jossain tuotantoerässä on käytetty vaihteistoa joka lähes 100% varmasti vikaantuu vaikkapa 150 000 km ajon jälkeen. Osa näistä valmistusvirheistä on korjattu takuuna mutta ei aina. Tarkkana siis!

Yhdenlaiseksi tyyppiviaksi voi halutessaan nimittää myös nopeasti kuluvia jarruosia ja niveliä, mutta usein nämä viat ovat painavan ja tehokkaan auton ostettuja ominaisuuksia. Toki kyseessä voi olla epänormaalin nopea kuluminen ja seikka joka voi vaikuttaa jonkun auton ostopäätökseen.

Kirjoittakaa omia kokemuksianne automalleista, mitä osaa piti vaihtaa joka katsastukseen, tuliko kalliita moottorivaurioita tms. Muistakaa mainita ainakin auton tarkka malli, moottorikoko ja polttoaine sekä vuosimalli!

Kommentteja Fiatista vanhalta sivustolta

Pekka Nyman        12.03.2012 16:23
Omistan Fiat Punton vuosimallia 2001, ihan hyvin on auto toiminut ja toimii vieläkin, mutta mootorin varoitusvalo alkoi palaan (ruiskusysteemi) vaikka auto toimii muuten ihan normaalisti, eli ajelenko meneen vaan ja tohtiiko sille itse tehdä mitään, vai pitääkö viedä liikkeeseen auton jotka lypsää multa mun kesälomarahat ?
oleg        15.01.2010 15:04
Vaimolla -02 punto(vaihdettu hondaan) jatkuvia sähkövikoja,valojen toimimattomuutta,jakohihna poikki ennen määräväliä,käynnistys vikoja,virta-avain katkesi??
oleg        15.01.2010 15:00
Fiat Multiwagon 1.6 -04-05 jäähdytin vuotoja,kannentiiviste hajoaa,lämpömittarin anturi vikoja,jäähdyttimen puhallin anturi antaa väärää tietoa moottorin lämpötilasta.
tjk        31.08.2009 14:22
Fiat Stilo MW 1,6 vm.2005 bensa.Ajettu 76 t. Kaikki huollot tehty ajallaan merkkihuollossa. Kannentiiviste hajosi vaikka lämpömittari näytti normaalia koko ajan.
ari huttunen        17.06.2009 08:51
punton huohotinputki halkeilee,alta 2vuoden.
Erkki        17.03.2009 13:07
Fiat scudo on suuri pettymys, moottori
hajosi täydellisesti kampiakselin päässä olevan jakohihnan pyörän hajoamisen seurauksena.Koko pyörä on huonosti tehty, kumi vulkanoitu väliin, eikä kestä vaihtoväliin saakka 120tkm.
maksoi maltaita 3360€ ja samanlainen ratas on tilalla. vielä nokka-akselikin ja alipainepumppu? Miten on mahdollista tehdä näin paskaa. Älkää hyvät ihmiset ostako fiateja ne sisältää kaikki viat.

21 kommenttia

Hyppää kommentti lomakkeelle

 1. Sakari

  Fiat Tempra 1,6 MPI SX SW 1996 yli 230 000 km v 2013.
  Ruostesuojautin ostettuani n 7 v sitten, mutta 2013 katsastuksen jälken rupesin pihalla tutkimaan, miksi takapuskurin vasen sivu repsottaa. Kiinnityspeltilipukka ruostunut pois. Sitten rapsutin rupea pohjassa, oik eturituimen vedenpoistoreiät oli tukossa ja pohjaan tuli L- muotoinen suurehko reikä. Hitsautin em molemmat, kuskin istuimen alla pelti vielä ei ollut puhki.
  Kuumennut etujarru kiusasi pitkään korjaamoitakin, kunnes itse selvitin että laakerihan se kuumenee eikä jarrussa ole vikaa, kun jarrutapitkin oli uusittuna. Puhaltimen vastus piti uusia ja oli Marean mallia, ja palloniveliä, iskarit ym. Kaasujouset lopuillaan, ja takaluukun lukko auki vain avaimella, kun keskuslukko vain sulki sen.
  RVS.fi käsittelin moottorin aikoinaan ja se kävi nätisti. Oli pitkään kylmä talvella, kunnes termostaattikoppa uusittiin. Lasinpyyhkijät omalaatuista osin muovirakenteista mallia, mutta irtokumilla ne saa uusittua. Kaikkia kolinoita ei saatu pois.

 2. Markku Laakkonen

  Mulla Stilo 1,8 actual multi vagon -04. Ostin n. 3 vuotta sitten. Vaihdokilla oli takuu, 1 vuosi / 30 000 km. Ilman tuota takuuta en olisi ostanut. Laitatin kaikki viat vuoden aikana kuntoon takuuseen: vasen raidetangon pallo, kolmospytyn puola, taka-akselin molemmat puslat, peruutustutka ym. Auto piti soratiellä semmosen kolinan että herra varjele, mutta noitten kaikkien vaihtojen jälkeen olen ollut tyytyväinen Stiloon. Ostettaessa ajettu 100 000, nyt päälle 140 000. Virtapuoli on tarkka. Akun jouduin ostamaan uuden ja kertaalleen sen vaihtamaankin takuuseen vaikka olikin Boschin akku (62 Ah). Nyt teki temput taas tuo akku, jännite oli laskenut liian alas ja ei auennut edes lukot. Sisävalo syttyi himmeästi ja päiväledit, kun painoin avausnappia avaimesta. No, kaikki lukothan oli jäässä ja sulateltuani sain avaimella kuskin oven auki. Virta-avain lukkoon ja kas kummaa, ei syttynyt kuin turvatyynyjen/turvavöiden varoitusvalo! Puhumattakaan että olis lähteny käyntiin. Nyt akku on latauksessa ja kyllä se siitä lähtee. Kävin kokeilemassa ja kaikki varoitusvalot toimivat mutta ei jaksanut vielä käynnistyä. Siis mitä me tästä opimme? PIDÄ HUOLI ETTÄ AKUSSA ON RIITTÄVÄ VARAUS!!!!! ÄLÄKÄ OSTA BOSCHIN AKKUA! Olen kuitenkin sitä mieltä että Kyllä Stilo on aivan auto siinä missä muutkin. Naapurin Volkkarissa aukeaa ikkunat itsekseen vähän väliä ja tietokone reistaa. (vm. -06 ja Golf Plus) Minulla vain kerran aukesi etuikkunat puoleen väliin, syynä liitin joka menee apukuskin puolelle. Siihen huollossa ainetta ja vot! Ei mitään vaivoja tietokoneen kanssa, eikä ikkunoiden kun vaan muistaa että virta riittää.
  Päivä jona tämän kirjoitin: 22.01.2014 ja pakkasta n. 20 raatia.

  1. admin

   Paljon kiitoksia hyvästä ja pitkästä kommentista!

  2. Heka p

   Autotekniikan tietämys sinulla hukassa. Laita hyvä mies se laturi kuntoon. Ei se ole akun vika jos virrat sieltä häviää.

 3. Markus

  Stilo 1.8 -03 multiwagon kilometrejä noin 180 000, käytettynä ostettu ja silloin mittarissa oli noin 100 000. Liiallista höpötystä että fiat huono auto, no eihän se mikään bmw tai audi ole, mutta omassa hintaluokassaan erinomainen vaihtoehto perhe autoksi. Tyypillisin vika on tietenkin ovien jäätyminen, jos kosteaa ja sen perään pakkasta niin varmana jäätyykin, mutta oikean laisella huollolla autossa toimii kaikki hyvin, jos viitsii hieman vaivaa nähdä. Kylmällä stilo toimii omalla kohdalla erittäin hyvin, viime vuonna kun ei ollut pistoke paikkaa lämppärille, auto lähti aamulla käymään aina vaikka pakkasta yöllä ollut noin 15-20astetta vaikkei pitkän päälle hyväksi ole. Akku ei ole itsellä ikinä mennyt tyhjäksi,eikä tietokone reistaile, vaihteet toimii, ikkunat toimii. Omalle kohdalle ainakin sattunut hyvin huollettu yksilö,itse huollan säännöllisesti ja myös säännöllinen huoltaminen on tärkeä osa auton ylläpitoa. Parit laakerit olen joutunut vaihtamaan,jarrupaloja ja muistaakseni alatukivarren tietenkin ,mutta nämä ovat KULUTUS OSIA!

  Lyhyesti sanottuna, Stilo ollut itselleni todella hyvä auto, pientä nitinää ja kolinaa välillä mutta se ei haittaa. Ja kertaakaan ei ole vielä tienpäälle jättänyt. Enkä sitä vaihda kun viimeistään hajoaa 🙂

  1. admin

   Ja taas lisää Fiat kokemuksia, kiitoksia vain! Nimenomaan huolto ja sen puute vaikuttaa pitkälti siihen miten paljon vikoja autossa on. Enkä nyt tarkoita pelkästään mitään merkkihuollon leimaa vaan sitä omistajan jatkuvaa huoltoa ja ylläpitoa esimerkiksi voiteluineen ja pesuineen / vahauksineen.

 4. J.R

  Omistan fiat stilo multiwagon 1,6 16v vm. 2006 ajettu 100 000 km
  Olen vaihtanut molemmat etupäänlaakerit, sekä etujouset ja jarrulevyt/palat.
  Ongelmana on voimakas jyrinä auton etupäästä.
  Ääni vaimenee hyvällä asfaltti pinnalla. Renkaa ovat uudet tyyfonit.

  Olisiko jollain ratkaisua tähän ongelmaan?
  TV. J.R

  1. admin

   Jos jyrinä ilmaantui renkaiden myötä niin arvaisit varmaan itsekin ongelman aiheuttajan. No ilmeisesti vika ei johdu renkaista. Onko jouset vaihdettu vasta jyrinän jälkeen? Jos ennen niin ehkä jousen ja tuen väliin tulevassa kumissa on häikkää tai se puuttuu. Metalli metallia vasten niin äänet kulkeutuvat paremmin koriin.
   Tai sitten jokin muu pusla tai nivel joka kuluneena / hajonneena kantaa rengasäänet koriin ja ohjaamoon…

 5. hengz

  Jooh itsellä ollu reilu puol vuotta fiat stilo 1.6 2004 ajettu 239tkm 5ovinen. Siinä menny kertaalleen jäähdytin, taka-ovi ei auennut mekaanisesti tai sähköisesti ja sitten kuljettajan puoleinen etu-oven lasinnostin hajosi. Nyt auto ei käynnisty joka kerta tai/jos se käynnistyy saattaa käydä hetken mutta sitten tulee vissiin sähkökatkoja ja auto sammuu… Osaisiko joku sanoa missä voisi olla vika? Vika valoja ei pala.

 6. Petri Kokko

  Meillä Fiat Stilo 1.8 Isoin ongelma siinä on tuo liikennevaloihin tai risteyksiin sammuminen. En tiedä johtuuko ecusta vai ajoituksenmuuntimesta vai mistä? Muilla samanlaista

 7. J.O.K.

  Omassa Stilossani (ostin 180.000 km ajettuna, nyt mittarissa 260.000) ei ole ilmennyt muita kuin sähköpuolen vikoja sen lisäksi, että pallonivel on täytynyt vaihtaa kahdesti. Kylmäkäynnistys on erinomainen.

  Sähköpuolen viat aiheuttavat erilaisia turhia varoitussignaaleja kojelautaan ja joillain säillä mm. sähköikkunoiden itsestään aukeamista samalla, kun aukaisee oveen keskuslukituksen.

 8. Juhani

  Moikka. työn alla fiat stilo 1.6 2003 vm. puol vuotta haettu mitä vikana eri korjamoolla käyty eli ei lähe käytiin suutimet ei aukee ecu käyty 2 kertaa Hesassa uudet ohjelmat pumpattu niihiin siellä todettu et kunnossa kipinä antaa auto pyörii jos ruiskuttaa imusarjaan bensaa missä vikaa kuka tietää????

 9. santandier

  Stilo mw 1.9jtd ajettu 190tkm. Tekniikassa ei vikoja. Taka-akselin puslat vaihdettu 120tkm kohdalla.

 10. Fiat Puntonen

  Tietääkö kukaan mikä on vialla kun punto käynnistyy mutta sammuu saman tien (kierrokset romahtavat, vaikka kaasuttaa).Autossa oli vähän öljyä, mutta oisko tuo muka kiinnileikkauksen oire vai mistä kummasta lie kysymys??

  1. Merjanen

   Hei. Ootko saanu vastausta kysymykseen?
   Minulla sama juttu.

 11. Kimmo Lepistö

  Fiat Stilo 2006
  Jäähdytysnestettä vuotaa ulos jostain kun lämmittää lohkolämmittimellä.
  Muulloin vuotoa ei ole.
  Onko kenelläkään korjausvinkkiä ongelmaan?

 12. Matti Juhala

  Ostin vuonna 2004 Fiat Stilo 1.9 diesel Wagonin. Autolla ajettu nyt 315000km ja en voi kuin kehua autoa yhdeksi parhaista mitä olen omistanut (vertailun vuoksi aiempaan autooni, Skoda Oktavia, tein remonttia yli puolen uuden Stilon hinnasta ja päivääkään Skoda ei toiminut kunnolla). Fiattiin teetetty normaalit huoltokirjan huollot ja ainoastaan 185000km kohdalla jarruremppa ”ylimääräistä” korjausta.

 13. Eero Hankila

  Ducato maxi vm 2003.
  Etupyörien ripustus heikko, jo kahdet iskarit vaihdettu vaikka autolla ajettu vasta 169 tkm. Iskarien yläpään kiinnityskappale murtuu, yläpään laakerit jumittuu vaikka kuinka laittas niihin vaseliinia.
  Alatukivarren puslat ei kestä kun vuoden pari, lotina alkaa kuulumaan.
  Moottorissa ei ole ollut mitään ongelmia.
  Suunnittelijat sais panostaa vähän huollettavuuteen, lamppujen vaihtoonkin tarvitsee purkaa maskia.

 14. unto lopperi

  pyyhkinet pysätyy vääriin asentoihin

 15. jaako

  Fiat Linea 1.4 vm.2010. Vioitta menty jo 170tkm. Ai niin, kummankin puolen ajovalonpolttimot olen joutunut vaihtamaan kaksi kertaa.

 16. Seppo

  Fiat Panda 2004, ajettu 97 000 km. Muuten hyvin on toiminut mutta sama tyyppivika kuin Puntoissa, nimittäin ohjaustehostin lyö itsensä ajoittain päältä pois. Yleensä tapahtuu lähdön jälkeisen jyrkän kurvin jälkeen jolloinka tehostin rasittuu. Useammin talvella ilmenee, mut myös kesällä joskus, uudelleen kun käynnistää niin aina on pelannut.
  Toinen myös sama tyyppivika kuin puntoissa (sama kone) katsastuksessa tulee herkästi korjauskehoitus ; moottorin öljypohja öljyinen, ympäristöhaitta. Kokemukseni mukaan moottori vuotaa helposti öljyä sieltä sun täältä (onneksi EI stefoista) ja todella kallista korjata jos moottorin purkais peluiksi ja uuden tiivistesarjan laittaisi.
  Täytyy vain muistaa pyyhiä öljypohja huolellisti myös sivuilta ennen katsastusta niin ei tule probleemii. Öljyyntyminen vaatii kuiteskin ainakin satoja kilsoja,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Laskutoimitus vähentää automaattista roskapostitusta. *

Jatkamalla sivuston selaamista hyväksyn evästeiden käytön. lisää tietoa evästeistä

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close