Renault tyyppiviat ja kokemuksia

RENAULT

renault logo

Autokanta tilaston ensimmäisenä Renaultina on Megane, sijalla 22. Niitä on vuonna 2012 ollut rekisteröitynä 31 500 kappaletta. Laguna löytyy listan sijalta 39. Clio on 44. ja Megane Scenic 64. Pakettiautoistakin Renault Traffic on vasta 19. Se Renaultin lukumääristä, ei siis mikään valtavansuosittu tai yleinen ajopeli.

Jos katsotaan vain sokeasti A-katsastuksen hylkäystilastoa ei Renault pääse  loistamaan.Niin Laguna kuin Megane ovat usein aivan listan huonoimmassa päässä, mutta niin ovat kaikki Mersun mallitkin. Tämä tilasto on vain yksi tapa järjestellä autoja, mutta käytän sitä usein esimerkkinä kun ei parempaakaan työkalua ole. Sen sijaan teidän omat kokemuksenne ja kommenttinne antavat automalleista tarkemman ja paremman kuvan kun saadaan käytännön esimerkkejä. Ei muuta kuin kokemuksia lukemaan ja lisäämään niin saadaan Renault tyyppiviat haltuun!

 Renault tyyppiviat ja kokemuksia

Renault Clio

 • Virranjakajassa tiiviste vuotoja
 • Startin solenoidi jumittuu
 • ABS jarruissa anturivikoja
 • Jakohihnat katkeilevat
 • Sytytyspuola vikoja -03
 • Kaasuvaijerissa vikoja
 • Etujarrut jumiutuvat

Renault Megane

 • Lambda-anturissa vikoja
 • Lapsilukot takana
 • Turboissa vikaa
 • Latausvikoja
 • Sytysjohdoissa vikoja
 • Käsijarru jää päälle
 • Kytkin vikoja

Renault Laguna

 • Starttimoottori vikoja
 • Jäähdytinneste vuotoja
 • Lämmityslaite vikoja
 • Sytystyspuolassa vikoja
 • ABS vikoja
 • Jouset katkeilevat helposti

Renault Kangoo

 • Jakohihnavikoja
 • Moottorinohjausjärjestelmän vikoja
 • Ajonestolaitteen vikoja
 • Laturivika
 • Käynnistinmoottorivikoja
 • Kaasuvaijeri rikki
 • Ohjauslukko jumiutuu
 • Dieseleissä turbovikoja
 • Vesipumppu on rikki
 • Pyöränlaakerivikoja
 • Vaihteiston öljyvuotoa
 • Ohjaustehostin rikki
 • Päästöt pielessä (CO)

Renault Scenic

 • Virta-avainkortti ei toimi
 • Turbovikoja
 • Latausvikoja
 • Alapallonivelet väljät
 • Lambda vikoja
 • Jakohihna vikoja

Mitä ovat tyyppiviat?

Tyyppiviat ovat yleisiä automallin toistuvia vikoja jotka johtuvat usein jostain heikkolaatuisesta rakenteesta, komponentista tai pahimmassa tapauksessa suoranaisesta valmistusvirheestä. Näitä yleisimpiä usein toistuvia vikokja nimitetään tyyppivioiksi. Suurinta huomiota listoissa ja keskustelussa kannattaa kiinnittää toistuviin vikoihin jotka liittyvät esim. vaihteistoon, moottorinohjaukseen tai jakopäähän. Nämä viat ovat hyvä esimerkki kalliitakin ongelmia aiheuttavista tyyppivioista jotka eivät yleensä johdu normaalista kulumisesta. On tosiasia että esimerkiksi jonkun automallin jossain tuotantoerässä on käytetty vaihteistoa joka lähes 100% varmasti vikaantuu vaikkapa 150 000 km ajon jälkeen. Osa näistä valmistusvirheistä on korjattu takuuna mutta ei aina. Tarkkana siis!

Yhdenlaiseksi tyyppiviaksi voi halutessaan nimittää myös nopeasti kuluvia jarruosia ja niveliä, mutta usein nämä viat ovat painavan ja tehokkaan auton ostettuja ominaisuuksia. Toki kyseessä voi olla epänormaalin nopea kuluminen ja seikka joka voi vaikuttaa jonkun auton ostopäätökseen.

Kirjoittakaa omia kokemuksianne automalleista, mitä osaa piti vaihtaa joka katsastukseen, tuliko kalliita moottorivaurioita tms. Muistakaa mainita ainakin auton tarkka malli, moottorikoko ja polttoaine sekä vuosimalli!

Renault kokemuksia vanhalta sivustolta

sari        07.05.2012 15:56
Mulla on Clio-01 1,4 joka on ruvennut kesken ajon sammuilemaan.Esim, kun vaihdan pienempää vaihdetta kierrokset tipahtaa nollaan ja kone sammuu.Lähtee kyllä päälle, kun laitan vaihteen sisään ja kaasutan.Onko kellään tietoa, mikä voisi olla vikana?
olli        05.04.2012 18:39
scenic-99. 1,6. alkoi ajossa ”nykyttää”aina kun päästää kaasun pois ja kierrokset lähellä tyhjäkäynti kierroksia.Kaikilla vaihteilla sama juttu.tyhjäkäynti suutin? tunnistin rikki?
EKI        01.04.2012 22:25
scenic -02: Varoittaa pakokaasun päästövalvonta vikaa. Vissiin lambda rikki? Aikaisemmin sähkövikoja, jotka kojattu. Seuraava auto ei ole rellu..
Sarkku        25.01.2012 10:36
2001 Megane Break, takavalot ja mittarivalot palaa kun laittan ne päälle auton ollessa sammuksissa, mutta kun starttaan niin takavalot ja mittarivalot sammuvat. Missä vika?
Tanja        07.01.2010 14:50
Megane -02 ollut itselläni lähes 3kk tästä ajasta n. 1kk huoltamolla.. ensin vaihdettiin sytytyspuolet ja jotakin muuta (ei tarvinut itse maksaa niin ei niin jäänyt mieleen) ja nyt vaihdettu etujouset.. kannattaakohan tässä enää seuraavaa vikaa jäädä odottelemaankaan?
Tanja        07.01.2010 13:21
Megane -02 ollut itselläni lähes 3kk tästä ajasta n. 1kk huoltamolla.. ensin vaihdettiin sytytyspuolet ja jotakin muuta (ei tarvinut itse maksaa niin ei niin jäänyt mieleen) ja nyt vaihdettu etujouset.. kannattaakohan tässä enää seuraavaa vikaa jäädä odottelemaankaan?
jani        06.01.2010 19:25
03-dci laguna aj.270tkm. Auto on toiminut erittäin hyvin. 160tkm. vaihdettu raidetangon päät. 220tkm. oikea alapallo ja iskarit. 240tkm. vasen alapallo ja vasen etu laakeri. 260tkm. takalavetin kannatin kumet.  Ei muuta normaali huollosta poikkeavaa
Esko Kallio        29.12.2009 10:28
Scenicissäni vm.2004, alapallonivelet. Takalasin nostomekanismissa suunnitteluvirhe ja lasinkannatin pettää. Varaosissa rakenne korjattu.
Jaakko Peltonen        23.12.2009 09:54
Renault grand scenic -05, ilmapuhaltimen säätönapin 4-asetus ei pelaa, muuten kiva ranskatar.
Marko        06.12.2009 17:09
Varoitus!!!Älkää vain ihmeessä peskö Scenic Meganea! Varsinkaan painepesurilla! Ei kestä vettä, aloitti pesun jälkeen vilkuttamaan kaikkia kojetaulun valoja, seuraavana yönä purki akun, seuraavaksi ajossa vilkutti todellakin kaikki mahdolliset kojetaulun valot ja huipuksi automaattisesti löi pyyhkijät päälle! Sääli vain ettei satanut vettä…Siis aivan paska kärry!
ÄsÄs        23.11.2009 09:44
Scenic 1.9DCi nopeusmittari lakkasi toimimasta, ei anturia? Ottaa tiedon jostain ABS yksiköstä. ABS:it toimii moitteetta, eikä mitkään merkkivalot pala?
Pantse        05.10.2009 12:39
Renault Grand Scenic vm.2005 ajettu 115 000 km. Mittaristo pimeni totaalisesti viikko sitten. Merkkihuollon vastaus:”Ei tietoa mikä aiheutti ja uusi maksaa 1053,-”. No onneksi mittaristoja korjaa Vekatronics hintaa 220,- (sis.rahti).Kuulema tyyppivika ja uutta ei kannata asentaa,kun sekin menee rikki.Saavat 3-4 Renun mittaristoa/vko.korjattavaksi.Muuten ihan mukava auto ; )
Tytteli        01.10.2009 18:13
Megane -05,vaihdettu erilaisia antureita
ajotietokoneen ilmoituksen perusteella
4 kertaa, vilkun kannat vaihdettu, koska tehtaalla laitettu väärät ja poltti polttimoita jatkuvasti.
Nyt käynnistäessä kuuluu omituinen ääni, auto sammuu, mutta sitten käynnistyy; ei löydy syytä tähän.
Seuraavaksi taidan hinauttaa sen kaatopaikalle… myyjäliike myönsi että ajotietokone on huono laadultaan
Mikkomies        30.09.2009 14:33
Renault scenic -06, ilmapuhaltimen säätönapin 2asetus ei pelaa 🙂
Pekka        20.09.2009 20:34
Megane
Lisäjarruvalo ei pala, airbagin merkkivalo vilkuttelee, joutokäynti heijjaa
ape        10.09.2009 16:51
tyhjäkäynti,sammuu mikäli ei käytä kieroksi 3000 sen jälkeen pelittää ja käy hyvin missä vika tutkittu ja hutkittu ilman tulost.

14 kommenttia

Hyppää kommentti lomakkeelle

 1. Laguna I

  Laguna I
  Sulakerasia vähän väliä paskana vaik vaihtaa uuteen, keskuslukitus ei toimi, ABS sateella ei toimi, koiranluut paskana vähä väliä, lukot pyörii tyhjää, katti paskana, ei puhalla lämmintä ilmaa kun kenno jatkuvasti tukossa, liittimet ja polttimon kannat hapettuu ja ei ota kontaktia, joustintuen laakerit kerää vettä ja on paskana, raidetangon päät paskana, penkit homehtuu, katto vuotaa antennin liitoksesta… jne…
  Siis aivan paska auto, älkää ikinä ostako!

  1. rellumies

   vaihda vaimo nuorempaan. sillä se korjaantuu!

 2. Henba

  Megane II 2004
  – VVT- pyörä uusittu kaksi kertaa (33000km ja 75000km)
  – lambda-anturi kerran
  – omituinen sähkövika sisäilman tuulettimen johtosarjoissa – ne suli
  – takajousi poikki
  – koiranluut ja raidetangon päät uusittu 150000km kohdalla (kuluvia osia)
  – puolia saa vaihtaa miltei vuosittain

  Muutoin olen kyllä tykännyt. Relluilla turhan huono maine ja jälleenmyynti arvo surkea, jota toki käytetyn ostaja osaa arvostaa. Saa rahalleen vastinetta. Ei ne kaikki sentäs ole maanantai kappaleita 🙂
  Rellu-foorumilta saa kotimekaanikko loistavaa vertaistukea pikku fiksauksiin. Kaikkea ei tarvii teetättää merkkihuollossa *wink*

 3. Juha Meriläinen

  Megane 2 vm.2004 oli ajettu 110tkm kun piti uusia ohjauksen koko hammastanko-yksikkö ja raidetangon päät. Nyt ajettu 122tkm ja taas kolisee. Auto mukava ajaa, hiljainen ja vakaa, hyvä jousitus.

 4. Lasse Juselius

  Renaultista ja Lagunasta, että mulla on menossa kolmas peräkkäinen ja odottelen uutta malliversiota. Nöyrästi kaikki ovat kuljetelleet pitkin Suomea ja en tunnista noita haukkuja Lagunaa kohtaan. Vaihdoin Relluun aikanaan Passatin (uutena ostettu) jäljiltä, joka oli vähän aikaa kunnossa 90.000 ja 110.000 km aikana. Muuten pelkkää murhetta ja ilmeisesti testausvaiheessa. Alustarakenteita nivelineen vaihdettiin ja takuita en saanut. Helvetin kallista touhua ja saksalaista laatua. En ymmärrä noilta jäljiltä tätä saksalaisen laadun ylistämistä. Rellun Lagunan kanssa on mennyt hyvin tuon Passat-painajaisen jälkeen.
  1.5-dieselkone Lagunassa uskomaton. En olisi uskonut, että riittää ja kulutus todella pieni auton kokoon nähden. Uutta Lagunan malliversiota odotellessa. Lasse Juselius

 5. rapea ranskalainen

  Puola ja lämmitys laite vikaa megane coupéssa

 6. R.Clio

  Renault clio sporttourer 2009 1,5 dci. Ajettu 180 tkm. Alapallonivelen vaihto on ollut ainut toimenpide muun normihuollon lisäksi. Todella hyvä auto ollut vaikka pelkäsin ostaa rellua. Turhaan.

 7. Raimo Tuomikanto

  Ostin 2009 n.viisisataatuhatta ajetun Passatin 1,9td:n-94 jolla ajelin viisivuotta,ja täytyy sanoa että en edes muista mitä paikkaa en olis joutunu korjaamaan jopa useita kertoja (vars.takap.laakerit) ja sisustuskin aivan loppu ja lämmitys on laite ku lehmän henkäys,ei pärjää ku enintään -10 asteeseen. Hyvää autossa moottori/vaihteisto niissä ei ongelmia vain turbon öljyvuodot. Huomasin myös et oli paljon turkkilaisia alihankkijoita. Rellu laguuna 1:ssä törmännyt toistaiseksi vaan saksalaisiin alihankkijoihin ja laatu valmistajiin ja muutenkin tämä saman verran ajettu Rellu (2,2dies.) on todella hyvässä kunnossa ja siisti joka puolelta eikä vie öljyä kulkee ja käynnistyy hyvin -mukava ja lämmin auto eikä ole tarvinnut vaihtaa ku kojelaudan polttimot kytkin vaijeri ja hehkut ja pa-paluuletkupätkät ja lämppärin moottorin putsaus ja rasvaus (oli Boch). Viimeinen pisara passatista luopumiseen oli kun reissussa emännältä jääty kengännauhat kiinni lattiaan:)

 8. Pekka Junttila

  Meillä on Scenic 2004 1,9 diesel ja siinä on vikana akun purkautuminen . Joutuu lataamaan 2-3 päivän välein ja jos sataa purkaa nopeammin akun. Akku on uusittu ja kuormitus rasitus mitattu . Onko kellään samaa pulmaa?

 9. Uutena ostettu

  Megane Break 2007.
  53 tkm ajettu autokaupasta ulos ajamisen jälkeen. Kaikki iskarit ja etupään nivelet vaihdettu. Väitän tarvikeosien olevan laadukkaampia mitä ne autotehtaan alkuperäiset. W123 käkikellossa vaihdoin ensimmäistä kertaa iskarit kun auto oli 20 vuotias. (Pakko kun ruostuivat puhki)
  Iskarit voi vaihdattaa missä vain, mutta virhe on ottaa se pajan tarjoama laadukaskin merkki, joka sopii sataan muuhunkin autoon.
  Ei välttämättä sovi rellun alustan kanssa ja hidastetöyssyjen yli ei enää ajeta tasaisesti että lups lups vaan.
  Sitten mennään ilmalentoa hätääntyneen ajonvakaussysteemin valon vilkutellessa kojelaudassa. Varmista tarvikeiskarin ulosjostovara että riittääkö. Vrt. alkuperäiseen.
  Airbag-valo palaa. Imuroitko jalkatilan juuri? Etupenkkien alta kaivelet neliskanttisen liittimen. Sen vieressä ulos vedettävä lukitussalpa. Avaat liittimen ja laitat kiinni muutaman kerran. Ongelma ratkaistu…vai vieläkö palaa? Vinkit: Turvavöiden kiristyspanosten liittimet. Littimen metallinen oikosulkupala. Muovin väsyminen. Korjaus: Paperinpala.
  Sataa rankasti ja olet käväisemässä ostoskeskuksen parkkihallissa. Oletko varma että haluat laskea kuskin sähköikkunan alas ottaaksesi pysäköintilipukkeen portin automaatista? Se ikkuna voi jäädä sinne alas. Etuovien sähköikkunoissa liitinvikoja.
  Alas jäänyt ikkuna saadaan ylös ruuvaamalla etuoven kaiutin pois ja nitkuttelemalla sähköjohtoja sen reiästä. Pääset kuivana kotiin rankkasateessa…ilmastoinnin puhaltimen pitäessä liplatusta ja valuttaessa vedet jalkatilaan. Vika: kondenssi- ja valumavesien tyhjennysventtiili tukossa.
  Pysähdy ja nyppäise keskikonsolin kohdalta matto irti oikeanpuoleisesta jalkatilasta. Kuminen venttiili löytyy sormilla ja sitä painelemalla saa veden taas virtaamaan auton alle.
  …joo paree lopettaa tässäkohtaa ettei tule kansantalouteen notkahdus kun kikattelette kaiket päivät.
  Käytetyn ostaja saa mukavaa kyytiä jos on edellämainitut edellinen omistaja laittanut kuntoon.

 10. Uutena ostettu

  Megane Break 2007
  PS. Varmista että on moottorin VVT- pyörä vaihdettu tai huomioi asia hinnassa. Pyörää ei oikein nyrkkipajat mistään saa ja maksaa lähemmäs viisisataa, mutta vaihtuu samalla kun uusitaan jakohihna.

 11. Kangoon korjailija

  Vanhassa vm.2001 Kangoossa on ilmennyt lähes kaikki yllä luetellut viat. Lisäksi kuluttaa jarrupaloja liikaa, jolloin saattaa jarrulevyt vaurioitua yllättäen, kun automatiikasta huolimatta jarruissa ei ole kulumisvalvontaa. On avain- ja lukkovikoja. Vesipumpun vika polttaa kannentiivisteen, jäähdytysneste vuotaa sylinterien sisään. Hämmästyttävin oli mittaristovika; Nopeusmittari lakkasi näyttämästä nopeutta, mutta viisari liikkui takaperin 20 km portaissa, kun virta katkaistiin ja kytkettiin. Vika hävisi myöhemmin itsestään, mutta sitten pyörimisnopeusmittari lakkasi toimimasta näyttäen nollaa. Toivottavasti uudet Kangoot ovat parempia?

 12. Mari

  Megane farkku 2.0 vm-04
  Sähkövikoja: Lämmityslaitteen puhaltimen moottori uusittu viime vuonna. Oikeanpuoleinen ajovalo ei toimi kunnolla, joku liitin pitäis uusia, on kuulemma palanut.
  Jokin anturi pitäis vaihtaa myös.

  Nämä ovat olleet ns.pikkumurheita verrattuna tähän päivään, kun mittaristo kertaheitolla pimeni, sähköt lähti radiosta, lämppäristä, sisävaloista, vilkkujen ääni katosi, takaluukku ei aukea enää eikä jarruvalot toimi.
  Sulakkeet näyttävät ehjiltä, joten todennäköisesti vikaa on johdoissa ja/liittimissä.

 13. Kalevi Koverola

  Kangoo 04 i,4 lämpimänä käynnistys vaikeuksia, kun jäähtyy niin kaikki OK. Kysyy neuvoton?? Onko mitään vinkkejä, mikä mahtaa olla vikana?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Laskutoimitus vähentää automaattista roskapostitusta. *

Jatkamalla sivuston selaamista hyväksyn evästeiden käytön. lisää tietoa evästeistä

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close