alkoholi ja autolla ajaminen ei käy yhteenArvioi veresi alkoholipitoisuus eli promillet tällä laskurilla. Täytä pakolliset tähdellä merkityt kentät sekä juomasi alkoholiannokset niin promillelaskuri arvioi paljonko sinulla on alkoholia veressäsi ja kauanko sen täydelliseen palamiseen vielä menee. Varminta on lähteä autoilemaan vasta kun laskennallisesti kaikki alkoholi on poistunut. Eikä vielä sittenkään jos et tunne olevasi esimerkiksi väsymyksen takia täysin ajokuntoinen.Alkoholin poistuminen eli ns. palaminen

Maksa polttaa alkoholia nopeudella johon et voi vaikuttaa. Tämä palamisnopeus on noin 1 gramma alkoholi kymmentä painokiloa kohden tunnissa. Esimerkiksi siis 80kg painavalta henkilöltä alkoholia poistuu 8g tunnissa. Pullollisessa keskiolutta on alkoholia 12g.

Veren alkoholipitoisuuden laskemiseen vaikuttaa kehon nestepitoisuus, joka miehillä ja naisilla on hieman eri. Tässä promillelaskurissa ei ole eritelty miehiä ja naisia vaan käytetty kehon nestepitoisuuteen keskiarvoa 70%. Tällä saadaan riittävän tarkka arvio veren absoluuttisesta alkoholipitoisuudesta sekä promilleista.

Jokainen varmasti ymmärtää että tämä laskuri on ohjeellinen ja voi sisältää virheitä. Varminta on aina odottaa laskurin ehdottama tuntimäärä nollaan promilleen ennen auton rattiin hyppäämistä. Tai pidempäänkin jos olet väsynyt tai et muuten tunne itseäsi ajokuntoiseksi.